Sušený česnek - PRÁŠEK 20 g
Jsem česnek bílý. Pocházím z Moravy. Najdete mne ve skleničce vysušený na prášek.
Hodím se všude tam, kde chcete cítit správnou chuť česneku. Láká vás česneková chuť, ale na jazyku nechcete cítit česnek samotný? Sáhněte po sušeném česneku. Vhoďte mne do polévky. Natřete se mnou maso. Přikrášlete omáčku. Pocukrujte si grilovanou chuťovku, pokud vaši hostitelé nemají cit pro pořádný říz.
Jak vzniká sušený česnek?
Sušený česnek vzniká sušením. Je správnou volbou, pokud nemáte doma čerstvý česnek. Česnek můžete sušit přímo po sklizni. Sušení musí probíhat v místě chráněném před sluncem, kde proudí vzduch. Hlavice se věší po 10 až 15 kusech. Nať se nechává. Díky tomu zdraví prospěšné látky putují do česnekových palic a pak k vám. Můžete sušit i samotné stroužky položené na pečícím papíře na plechu v pokojové teplotě. Zajímavou variantou je využití sušičky na ovoce (česnekový stroužek překrojte alespoň na dvě části) nebo troubu (rychlá varianta, jen ji nepřepálit). Po vysušení, tedy odstranění přebytečné vody, zůstává česneku jeho intenzivní chuť. Chcete zjistit více o domácím sušení česneku? Mrkněte na náš detailní návod o tom, jak doma sušit česnek.
Jaké jsou účinky sušeného česneku?
Česnek řadíme mezi koření. S každým kořením je třeba zacházet obezřetně. Česnek může pomoci s cholesterolem, trávením, snížit rizika mrtvice, trombózy, hypertenze, snížit symptomy astmatu, alergie. Jeho antioxidační účinky, které zůstávají i u sušeného česneku, mohou působit na obranyschopnost organismu. I sušený česnek může mít pozitivní účinky při boji s civilizačními onemocněními.
Jak používat sušený česnek?
Sušený česnek se používá úplně stejně jako čerstvý česnek. Pravdou je, že jeho síla a chuť může být mnohem intenzivnější nebo jemnější. Vždy záleží na odrůdě a postupu sušení. Přidávejte dle chuti a vašich osobních preferencí do omáček, k masu, do polévek, pomazánek, marinád. Zkuste i do sladkých pokrmů. Určitě je tím pozvednete do výšin. Pokrmy díky prášku neobsahují kousky česneku, které nemusí být na jazyku každému příjemné.
Vhodné použití:
- polévky
- omáčky
- pečené maso
- nakládání masa
- dochucování pokrmů
Výhody sušeného česneku:
- chutná velice dobře, intenzivně, výrazně
- má dlouhou trvanlivost
- dobrá skladovatelnost
- dlouhá skladovatelnost
- vždy po ruce
Složení a hmotnost:
Sušený moravský česnek ve formě prášku, 20g.
Co na něj říkají členové česnekové rodinky?
Péťa L. (amatérská kuchařka, preferuje vegetariánskou kuchyni)
Popisek za nás připravujeme. Ještě musíme chvíli vařit a zkoušet. Ale už si jsme jistí, že tohle můžeme doporučit.
A co dodává výrobce?
Sušený moravský česnek v formě prášku. Má velmi intenzivní chuť, jelikož sušením se extrahuje všechna voda a zůstanou pouze silice, které jsou odpovědné za pálivost česneku. Skvěle se hodí při přípravě polévek, omáček nebo při nakládání masa.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.