Bylinkové máslo z medvědího česneku (a ze zbytku sušeného)

250 g másla

70 - 80g medvědího česneku, příp. lze přidat i část sušeného 

čerstvé namletý pepř - cca půl lžičky

lžička soli

 

Vše spolu utřeme/rozmixujeme a dáme do formiček ztuhnout do mrazáku. Skladujeme vyloupnuté v lednici 2 týdny, anebo v mrazáku.

Pro svěží chuť můžeme do másla přidat najemno nastrouhanou kůru z 1/2 citronu, pro pikantní chuť čerstvě namleté chilli vločky.

Můžeme ho namazat na topinky, na vařený chřest nebo nové brambory, na steak, k pečenému lososu nebo dát plátky ochuceného másla před pečením pod kůži kuřete nebo před zapečením žampionů dát do každého kloboučku kousek medvědího másla.

 

Recept od Petry Kořínkové

IG