Bylinkové máslo z medvědího česneku (a ze zbytku sušeného)
250 g másla
70 - 80g medvědího česneku, příp. lze přidat i část sušeného
čerstvé namletý pepř - cca půl lžičky
lžička soli
Vše spolu utřeme/rozmixujeme a dáme do formiček ztuhnout do mrazáku. Skladujeme vyloupnuté v lednici 2 týdny, anebo v mrazáku.
Pro svěží chuť můžeme do másla přidat najemno nastrouhanou kůru z 1/2 citronu, pro pikantní chuť čerstvě namleté chilli vločky.
Můžeme ho namazat na topinky, na vařený chřest nebo nové brambory, na steak, k pečenému lososu nebo dát plátky ochuceného másla před pečením pod kůži kuřete nebo před zapečením žampionů dát do každého kloboučku kousek medvědího másla.
Recept od Petry Kořínkové