Velikonoční nádivka na sladko: Česneková dobrota s ořechy a medem
Velikonoce bez nádivky? To je jako Velikonoce bez vajíček – prostě to nejde! A co kdybychom ji dali na sladko a ještě k tomu s česnekem? Ne, nezbláznili jsme se! Černý česnek se s medem kamarádí lépe než vaše kočka s gaučem. Tak se nebojte a připravte si nádivku, která všechny překvapí a ohromí – sladká, česneková a naprosto neodolatelná!
Co budete potřebovat:
- 4 housky (ideálně tak den staré)
- 250 ml mléka (plnotučného, dietu si nechejte zase od nového roku)
- 3 vejce
- 50 g másla (jako fakt másla, žádný tuk v krabičce s palmáčem)
- 3 lžíce medu (ať to není jen tak obyčejně sladké)
- 3 stroužky černého česneku
- 100 g mletých vlašských ořechů + nějaké celé na dozdobení
- 1 lžička skořice
- špetka soli (protože sladké vždycky potřebuje trochu kontrastu)
A jak na to, abychom nadili než se nadějeme?
- Housky natrhejte a zalijte mlékem s rozpuštěným máslem a medem. Dejte tomu chvilku na rozležení.
- Rozmačkejte černý česnek (nebojte se do toho jít rukama, je to skoro terapeutické).
- Smíchejte housky s vejci, černým česnekem, skořicí a ořechy.
- Přidejte špetku soli – je to malý trik, co vyšvihne chuť.
- Pečte na 180 °C asi 30 minut.
- Hotovou nádivku dozdobte celými vlašskými ořechy.
Pokud se vám chce, klidně to na závěr zakápněte medem nebo přidejte kopeček zakysané smetany. Ať už slaná, nebo sladká, s česnekem je velikonoční nádivka prostě nezapomenutelná! A jestli se vám sladké vaření s česnekem zalíbilo, zkuste třeba česnekové čokoládové lanýže – vyšvihnou vás do jiného vesmíru.