Velikonoční nádivka na sladko: Česneková dobrota s ořechy a medem

Velikonoce bez nádivky? To je jako Velikonoce bez vajíček – prostě to nejde! A co kdybychom ji dali na sladko a ještě k tomu s česnekem? Ne, nezbláznili jsme se! Černý česnek se s medem kamarádí lépe než vaše kočka s gaučem. Tak se nebojte a připravte si nádivku, která všechny překvapí a ohromí – sladká, česneková a naprosto neodolatelná!

 

Co budete potřebovat:

  • 4 housky (ideálně tak den staré)
  • 250 ml mléka (plnotučného, dietu si nechejte zase od nového roku)
  • 3 vejce
  • 50 g másla (jako fakt másla, žádný tuk v krabičce s palmáčem)
  • 3 lžíce medu (ať to není jen tak obyčejně sladké)
  • 3 stroužky černého česneku
  • 100 g mletých vlašských ořechů + nějaké celé na dozdobení
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli (protože sladké vždycky potřebuje trochu kontrastu)

 

A jak na to, abychom nadili než se nadějeme?

  1. Housky natrhejte a zalijte mlékem s rozpuštěným máslem a medem. Dejte tomu chvilku na rozležení.
  2. Rozmačkejte černý česnek (nebojte se do toho jít rukama, je to skoro terapeutické).
  3. Smíchejte housky s vejci, černým česnekem, skořicí a ořechy.
  4. Přidejte špetku soli – je to malý trik, co vyšvihne chuť.
  5. Pečte na 180 °C asi 30 minut.
  6. Hotovou nádivku dozdobte celými vlašskými ořechy.

 

Pokud se vám chce, klidně to na závěr zakápněte medem nebo přidejte kopeček zakysané smetany. Ať už slaná, nebo sladká, s česnekem je velikonoční nádivka prostě nezapomenutelná! A jestli se vám sladké vaření s česnekem zalíbilo, zkuste třeba česnekové čokoládové lanýže – vyšvihnou vás do jiného vesmíru.