Česnek pečený na grilu
Autor: Ing. Barbora Hrubcová
Grilovací sezóna je v plném proudu a vám dochází nápady, čím byste ohromili návštěvu? Chcete rychlý recept, který ji vystřelí nejen ze židle? Nepotřebujete lososa z Norska nebo papriku ze Španělska. Dejte jim český česnek pečený přímo na grilu. Návštěvu zabaví, na jídlo naladí a vás pasuje na Mistra grilu.
Budete potřebovat čerstvý česnek, nejlépe český, ten má správný říz. Palici česneku z horní části cca půl cm odřízněte. Položte na alobal, pokapejte olejem. Česnek zabalte jako uzlíček, co si nesl Honza z pohádky. Česnekový uzlíček vložte na půl hodinky na gril. Nejlépe ještě před tím, než dorazí hosté. Jakmile budete mít strávníky, vyndejte uzlíčky z grilu. Rozbalte a servírujte vymačkané stroužky rozetřené na grilovaném chlebu. Podávejte s hrubou solí. Dobrou chuť.
Ingredience:
2 celé palice česneku
1 chléb, nejlépe domácí
2 lžíce olivového oleje
sůl