Carpaccio z červené řepy a jablek se zálivkou z černého česneku a medu
Doba přípravy 30min.
Ingredience:
- 9 uvařených, ve vakuu zabalených, červených řep
- 2 sladká, nemoučná jablka, např. odrůda Gala, odjádřená, se slupkou
- 1 hrnek baby špenátu
- 4 PL piniových oříšků, opražených
- 4 PL nadrobeného feta sýra 2 PL čerstvého kopru
- 1 PL olivového oleje pepř/sůl
- citronová šťáva
- Černočesnekovo-medová zálivka:
- 1–2 PL balsamico octa 1 PL tekutého medu
- 9 stroužků českého černého česneku, propasírovaného
Postup:
Připravte si zálivku důkladným smícháním všech surovin. Ostrým nožem nakrájejte 2 mm tenké srpečky jablek. Pokud vám příprava bude trvat delší dobu nebo si chcete jablka připravit s předstihem, dejte je po nakrájení do studené vody s trochou citronové šťávy. Uvařenou řepu nakrájejte ostrým nožem na 2 mm tenké plátky.
Na servírovací talíř postupně prokládejte řepu, jablka a baby špenát. Představivosti se meze nekladou.
Celý výtvor posypte nadrobenou fetou, opraženými piniovými oříšky, nasekaným koprem, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a na závěr zalijte černočesnekovo-medovou zálivkou.
Zdroj: https://www.cesky-cerny-cesnek.cz/