Carpaccio z červené řepy a jablek se zálivkou z černého česneku a medu

Doba přípravy 30min.

Ingredience:

  • 9 uvařených, ve vakuu zabalených, červených řep
  • 2 sladká, nemoučná jablka, např. odrůda Gala, odjádřená, se slupkou
  • 1 hrnek baby špenátu
  • 4 PL piniových oříšků, opražených
  • 4 PL nadrobeného feta sýra 2 PL čerstvého kopru
  • 1 PL olivového oleje pepř/sůl
  • citronová šťáva
  • Černočesnekovo-medová zálivka:
  • 1–2 PL balsamico octa 1 PL tekutého medu
  • 9 stroužků českého černého česneku, propasírovaného


Postup:
Připravte si zálivku důkladným smícháním všech surovin. Ostrým nožem nakrájejte 2 mm tenké srpečky jablek. Pokud vám příprava bude trvat delší dobu nebo si chcete jablka připravit s předstihem, dejte je po nakrájení do studené vody s trochou citronové šťávy. Uvařenou řepu nakrájejte ostrým nožem na 2 mm tenké plátky.

Na servírovací talíř postupně prokládejte řepu, jablka a baby špenát. Představivosti se meze nekladou.

Celý výtvor posypte nadrobenou fetou, opraženými piniovými oříšky, nasekaným koprem, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a na závěr zalijte černočesnekovo-medovou zálivkou.

Zdroj: https://www.cesky-cerny-cesnek.cz/