Špízy s česnekovou marinádou a rozmarýnem Postup přípravy Na marinádu oloupeme čenek, který prolisujeme a smícháme s nasekaným rozmarýnem, solí, pepřem a olivovým olejem. Nejdříve si nakrájime na kousky omyté a osušené vepřové maso a ty pak naložíme do připravené marinády, nejlépe den předem. V den grilování nakrájíme anglickou slaninu, klobásy, očištěné papriky a cibuli na větší kolečka. Posypeme trochou ostřejší papriky. Vše napichujeme střídavě s naloženým masem na jehly nebo špejle. Pečeme na rozpáleném na rozpáleném grilu a přeléváme marinádou. Podáváme s pečivem a chlazeným pivkem. Suroviny 4 - 6 stroužků česneku 2 snítky rozmarýnu 100 ml olivového oleje 600 g vepřové kýty 2 - 3 čerstvé papriky 4 paprikové klobásy nebo jiná uzenina 200 g anglické slaniny 2 cibule sůl nahrubo mletý barevný pepř mletá pálivá paprika Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/34511-spizy-s-cesnekovou-marinadou-a-rozmarynem/