Kuřecí prsa jsou velmi snadná na přípravu. Stačí chvilku orestovat a jsou připravena k obědu. Smetanovou omáčku připravíme z parmazánu, koření a česneku. Výborně se k ní hodí brambory, noky, nebo těstoviny.
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Smícháme se sojovou omáčkou, čerstvě pomletým pepřem, česnekem a malinko soli. Necháme 1/2-1 hodinku uležet.
Pánev s olejem rozehřejeme a plátky zprudka orestujeme. Stačí cca 2-3 minuty z každé strany, podle velikosti masa. Hotové vytáhneme a udržujeme v teple.
Do pánve po mase dáme kousek másla, necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli s česnekem . Zasypeme paprikou, zamícháme a přidáme mouku.
Po orestování jíšku zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Hustotu upravujeme vývarem. Omáčku s občasným mícháním vaříme cca deset minut. Přidáme sýr a necháme rozpustit.
Po provaření omáčku dochutíme solí a pepřem a zjemníme trochou smetany. Vrátíme maso do omáčky a společně prohřejeme. Podáváme s bramborami, noky nebo těstovinami.
TIP Česnek v naší kuchyni
Poznámka autorky receptu
Maso jsem před smažením obalila v mandlových lupíncích, ale není to nutné. Jen takový bonus.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/61887-kureci-platky-v-cesnekove-omacce-se-syrem/