Česnekový bůček na pivě Bůček, pivo a česnek, skoro až svatá trojice, která v kuchyni nikdy nezklame. Žádná složitá příprava, ani hora špinavého nádobí, vše připravíte i upečete v jednom pekáčku. A zatímco se oběd sám peče, můžete třeba luštit křížovku. Postup přípravy Maso omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na menší kostky, přibližně 5x5 cm. Mouku, sušený česnek a grilovací koření smícháme a důkladně v něm obalíme kousky masa, které tlakem zploštíme. V pekáčku rozpálíme trochu oleje, kostky masa zprudka opečeme, až začnou zlátnout, podlijeme pivem do výše 2 cm, poklademe většími kusy cibule a stroužky česneku (polovinu oloupané, polovinu neoloupané), zakryjeme alobalem a pečeme 30 minut v troubě na 170°C. Občas zkontrolujeme a podlijeme výpekem či doplníme pivem. Poté odkryjeme a pečeme dalších 20 minut, podléváme výpekem. Suroviny 750 g bůčku (libového, bez kůže) 4 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce sušeného česneku 2 lžíce grilovacího koření 2 palice česneku 1 cibule (menší) olej voda 2 dl piva (10°) Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/14747-cesnekovy-bucek-na-pive/