Hummus s černým česnekem: Nudný hummus? Já tedy ne!
Zapomeňte na obyčejný hummus, který chutná jako suchá cizrna se lžičkou citronu. Já, černý česnek, král všech česneků, jsem něco úplně jiného. S mými hlubokými tóny se dostanete na úplně jiný hummusový level. Ať už jste vegetariáni, vegani nebo jste si dnes k večeři zapomněli koupit klobásu.
Co potřebujete:
- plechovku cizrny (jojo, vařit se s tím nemusíte)
- 3 stroužky mě, černého česneku
- 2 lžíce tahini (aka sezamová pasta pro ty, co to slyší poprvé)
- citronová šťáva
- olivový olej (nešetřete, nejste přece na dietě)
- špetka římského kmínu a soli
Postup:
- Všechno naházejte do mixéru.
- Mixujte, dokud nebudete mít hladkou pastu, nebo dokud vás nebude bolet ucho od toho, jak ten mixér řve.
- Ochutnejte. Nemá to říz? Přidejte ještě kousek z hvězdy tohoto receptu, černého česneku. Citron? Klidně ještě kápněte. Udělejte to tak, jak to chcete vy. Hlavně vám to musí chutnat.
- Namažte si to na chleba, naberte zeleninou, nebo prostě jezte lžící. Hummus je nová Nutella, přátelé. S černým česnekem navíc silně návyková.
Čím tuhle lahůdku zapít? Vyzkoušejte Mojito se sirupem z černého česneku