Hummus s černým česnekem: Nudný hummus? Já tedy ne!

Zapomeňte na obyčejný hummus, který chutná jako suchá cizrna se lžičkou citronu. Já, černý česnek, král všech česneků, jsem něco úplně jiného. S mými hlubokými tóny se dostanete na úplně jiný hummusový level. Ať už jste vegetariáni, vegani nebo jste si dnes k večeři zapomněli koupit klobásu.

Co potřebujete:

  • plechovku cizrny (jojo, vařit se s tím nemusíte)
  • 3 stroužky mě, černého česneku
  • 2 lžíce tahini (aka sezamová pasta pro ty, co to slyší poprvé)
  • citronová šťáva
  • olivový olej (nešetřete, nejste přece na dietě)
  • špetka římského kmínu a soli

Postup:

  1. Všechno naházejte do mixéru.
  2. Mixujte, dokud nebudete mít hladkou pastu, nebo dokud vás nebude bolet ucho od toho, jak ten mixér řve.
  3. Ochutnejte. Nemá to říz? Přidejte ještě kousek z hvězdy tohoto receptu, černého česneku. Citron? Klidně ještě kápněte. Udělejte to tak, jak to chcete vy. Hlavně vám to musí chutnat.
  4. Namažte si to na chleba, naberte zeleninou, nebo prostě jezte lžící. Hummus je nová Nutella, přátelé. S černým česnekem navíc silně návyková.

Čím tuhle lahůdku zapít? Vyzkoušejte Mojito se sirupem z černého česneku