Český černý česnek s medem 220 g

Český černý česnek s akátovým medem. Ideální kombinace pro grilování (tak, jak je), marinování (přidejte balsamico ocet a olivový olej) nebo jen tak - po lžičkách či namazat na chleba.

Dostupnost Skladem (5 ks)
Můžeme doručit do:
27.11.2024
Kód: CCC83
244 Kč
Český černý česnek s medem 220 g
Dárek zdarma
Česnekový dárek ke každé objednávce
SKLADEM je za 2 dny u vás
SKLADEM je za 2 dny u vás
Vše na jednom místě
Jedno poštovné za česnek z desítek českých farem

Popis od naší česnekové rodinky

Popisky Jirkovi pomáhají dělat kuchaři milující česnek. Proto u nás najdete nejen strohé popisky od dodavatele, ale reálné použití a doporučení od profesionálních a amatérských kuchařů.
Péťa L. (amatérská kuchařka, preferuje vegetariánskou kuchyni)

Popisek pro vás připravujeme. Ještě musíme chvíli vařit a zkoušet. Ale už si jsme jistí, že tohle můžeme doporučit.

Popis od výrobce

Kla­di­vo na zá­ně­ty, náš če­s­ký čer­ný če­s­nek s akátovým me­dem! 

Co se sta­ne, když spo­jí­te dvě po­dob­ně účin­ku­jí­cí pří­rod­ní su­ro­vi­ny v jed­nu? Do­jde k sy­ner­gii, kte­rá je ne­je­nom účin­ná, ale i vel­mi chut­ná! Jed­nou z ta­ko­vých spojení je čer­no-če­s­ne­ko­vá pa­s­ta (30%) v kom­bi­na­ci s kva­lit­ním aká­to­vým me­dem (70%).

A jak tuto skvě­lou kom­bi­na­ci po­u­ží­vat? Mimo pů­vod­ní my­š­len­ku, tj. po­u­ži­tí při gri­lo­vá­ní (nejen masa, ale např. lil­ku či cu­ke­ty - do­po­ru­ču­je­me po­třít po­tra­vi­nu  na gri­lu ma­xi­mál­ně 2 mi­nu­ty před je­jím sun­dá­ním) a ma­ri­no­vá­ní (smícháme stej­né  množ­ství ččč+med pa­s­ty s bal­sa­mi­co oc­tem a kva­lit­ním ole­jem či ghee a v této  smě­si ne­chat ma­ri­no­vat 2-3 ho­di­ny v chlad­nič­ce na­pří­klad fi­le­ty lo­so­sa) mů­že­te využít sy­ner­gií na­še­ho ččč a medu!

CO JE ČERNÝ ČESNEK? – „FERMENTOVANÝ“ ZÁZRAK

Náš černý česnek vyrábíme výhradně z českého česneku vypěstovaného v České republice našimi zemědělci. Černý česnek je běžný bílý česnek, který prošel dlouhodobým, pečlivě řízeným procesem teploty, vlhkosti a času ve speciálním zařízení. Jedinečná barva, chuť a struktura našeho produktu je docílena bez chemie, konzervantů a jakýchkoliv přísad. Pro jeho vlastnosti je zařazen mezi superpotraviny jejichž nutriční přínos je mimořádný.

Proces výroby má své kořeny na Dálném Východě, kde byl česnek skladován v hliněných nádobách při slabě zvýšené teplotě (kolem 50°C) a vysoké vlhkosti po dobu několika měsíců. Výsledek je těžko očekávatelný – černé, měkké stroužky, které ztratily svou typickou ostrou chuť (a částečně i vůni) a namísto toho Vás čeká nasládlé a kořeněné potěšení chuťových buněk. Takzvaná “fermentace” ve skutečnosti není fermentací, která vyžaduje přidání dalších surovin, jako sůl a/nebo voda, ale spíše slabou aplikací tzv. Maillardovy reakce, kterou znáte především z procesu grilování, kdy “cukry” při zahřátí změní svou barvu na tmavě hnědou – barvu grilované potraviny.

Recepty

Stále nevíš co z černého česneku uvařit? Pro inspiraci Jirka Knobloch přichystal pár receptů z černého česneku.  Klikni ZDE a mrkni na ty dobroty.

5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
Avatar autora | 8.12.2023
+ Vynikající vyvážená chuť
+ Trochu tužší konzistence - hůře se maže

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: