Jak na domácí pesto z medvědího česneku? 2x jinak
Autor: Ing. Barbora Hrubcová
Lámete si hlavu, jak uchovat medvědí česnek?
Můžete ho usušit, zamrazit nebo si vyrobit výtečné pesto.
Výroba česnekového pesta není složitá. Stačí omytý a osušený medvědí česnek společně s hrubou mořskou solí pomalu rozmixovat v tyčovém mixéru na kaši. Během fáze mixování do pesta přidáte trochu piniových oříšku, trochu kešu oříšků, strouhaný sýr Pecorino a panenský olivový olej. Pesto přelijeme do uzavíratelných skleniček a zakápneme trochou olivového oleje. Domácí pesto vydrží v lednici několik týdnů. V mrazáku zůstane ve skvělé kondici i několik měsíců.
Pesto z medvědího česneku se hodí na těstoviny, na steaky, ryby, grilovaná a pečená masa, do polévek nebo třeba na čerstvé pečivo.
Easy varianta pesta z medvědího česneku
Ingredience na jednu menší skleničku Easy pesta:
1 velká hrst medvědího česneku
lžička hrubé mořské soli
4 až 5 lžic olivového oleje
De Luxe varianta pesta z medvědího česneku
Ingredience na jednu menší skleničku De Luxe pesta:
1 velká hrst medvědího česneku
1 hrst piniových oříšků
1 hrst kešu oříšků
lžička hrubé mořské soli
1 malá hrst strouhaného sýra Pecorino
4 až 5 lžic olivového oleje
Nechcete své chuťové pohárky ošidit, ale čas nebo ingredience nejsou zrovna skladem? V Česnekovém ráji vám vše naservírujeme téměř až na váš stůl. Kromě klasického pesta z medvědího česneku si můžete dopřát také výtečné pesto z medvědího česneku s petrželí anebo BIO pesto z medvědího česneku, které ocenili i v soutěži "Česká biopotravina 2015".